avládbesenyo3

Adományosztás Szendrőládon

Hargitai Imre, a Szendrőládi Közös Önkormányzat Család és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője fordult hozzánk segítségért, aki már több évtizede Szendrőlád, Balajt és Ládbesenyő településeken szolgál, ahol a lakosság 95%-ban halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású.

Közel 250 család él igen nehéz körülmények között a három faluban, Imre mindenkit személyesen ismer. Elmondta, hogy megtesz mindent, hogy rászorultakat a mindennapos problémájukból kizökkentse, s próbál egy kis könnyedséget, örömöt varázsolni a lelkükbe ami ideig-óráig elfeledteti a valóságot.

Személyes találkozónk alkalmával elmondta, hogy a legnagyobb probléma itt is az iskolázatlanság, s a tudatlanság, amivel minden lehetséges eszközzel próbál változtatni.
Egy használaton kívüli bölcsődét kaptunk az osztásra, ahol kipakoltuk a kis teherautónyi adományt, s már előző nap bemondták a hangosbemondóba, hogy másnap lehet jönni  válogatni. Kb. 1 tonna adomány gyűlt össze, ruhák, játékok, konyhai eszközök és még sok apróság. Rövid idő alatt gazdára lelt minden, a három babakocsi kevésnek bizonyult, s a gyerekjátékokból sem tudunk soha eleget vinni.

avládbesenyo4   avládbesenyo2   avpoczok3fegyvernekadomány6   avládbesenyo3

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.