szokimondoka logo

Versmondó versenyt tartottak ismét Március 6-án, az Európai Logopédusok Napján

“Játszani, alkotni, kreatívan szórakozni sokféleképpen lehet. Mi a szavakkal szeretünk játszani. Megjelenítjük, lerajzoljuk, mondókába, dalba foglaljuk, mesébe szőjük őket.”  – szokimondoka.hu

A rendezvény célja az volt, hogy a beszédhibás gyermekek közelebb kerüljenek a versekhez, részük legyen a versmondás nyújtotta örömben, ezáltal is oldva beszédfélelmüket, beszédgátlásukat. Az Angyalvár Alapítvány a TreeFa World Productions Kft. által felajánlott SzóKiMondóka elnevezésű játékkal támogatta a rendezvényt, mely a versmondó verseny 3. helyezettjének lett a jutalma. Majd  az esemény alkalmából Logopédiai Intézet részére is felajánlott a cég egy Szókimondókát!

Fontosnak tartjuk a versmondó versenyt, a gyermekek motiválását és azt, hogy a versekkel való találkozásukkor részvételükért jutalomban részesüljenek. Az ember a személyiségével is beszél, nem csak a szájával. Fejleszti a gyermekeket, ha biztonságos, támogató környezetben kipróbálhatják a nyilvános szereplést, felmérhetik korlátaikat, jelenlegi tudásuk szintjét, és erősíthetik önbizalmukat.

Beszédünk minősége kihat az egész életünkre, egyik meghatározó eleme. A beszéddel saját magunkat képviseljük, ezért nagyon fontos, hogy pontosan tudjuk elmondani és kifejezni mindazt, amit szeretnénk.   

Az Angyalvár Alapítvány közreműködésével a TreeFa World Productions Kft. által felajánlott SzóKiMondóka játék volt a versmondó verseny 3. helyezettjének  a jutalma a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a XX. kerületi logopédiai szakszolgálat által megtartott rendezvényen. Továbbá  az esemény alkalmából Logopédiai Intézet részére is felajánlott a cég egy SzóKiMondókát!

Köszönjük SzóKiMondóka!

Március 6-a, az Európai Logopédusok Napja jegyében Európa szerte megnyitják a logopédiai intézmények kapuit, nyílt foglalkozásokat, szűréseket, rendezvényeket tartanak, felhívják a figyelmet a szakma szerepére, valamint a nyelvi és kommunikációs zavarok tüneteire és a fejlesztés fontosságára. A XX. kerületi logopédiai szakszolgálat ez alkalomból versmondó versenyt hirdetett a logopédiai ellátásban részesülő beszédhibás óvodás gyermekek számára. A döntőre 2015. március 6-án délután került sor, közel 50 óvodás gyermek részvételével.

Bár a rendezvény elnevezése Versmondó verseny, elsősorban nem a versengést tűztük ki célul, hanem, hogy a beszédhibás gyermekek közelebb kerüljenek a versekhez, részük legyen versmondás nyújtotta örömben, ezáltal is oldva beszédfélelmüket, beszédgátlásukat.

Ez alkalomból rajzversenyre is sor került, melynek témája: „Ezért szeretek logopédiára járni”. A versenymunkák a logopédiai foglalkozásokon készültek, a logopédusok irányításával. Sok-sok kedves rajz és fogalmazás született. A munkákból kiállítást rendeztünk, mely megtekinthető intézményünkben.

Támogatóink jóvoltából egyetlen gyermek sem távozott üres kézzel, a legügyesebb gyermekek pedig külön jutalomban is részesültek.

Az Angyalvár Alapítvány és TreeFa World Productions Kft. a Szókimondóka elnevezésű játékkal támogatta a rendezvényt, mely a versmondó verseny 3. helyezettjének lett a jutalma.

 

Szűcs Mária

Vörösmarty M. Ált.Isk. Logopediai Intézet

tagintézmény-vezető helyettes

logopédus

 

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.