adomanyosztas Tolna

Mikulás ünnepség és Bachtalo vásár

“Adj halat az éhezőnek, és aznap megmented a haláltól. Tanítsd meg halászni. Örök életre jóllakott lesz…” – Ősi bölcsesség.

Adományosztás Tolna megyében. Az Angyalvár Alapítvány részéről a projektvezető Bauer Andrea volt. 2014. decemberében Kisvejkére szállítottunk adományokat az AFRE Egyesület Tanodájába. Jákovics Vilmos vezetésével, kiváló pedagógiai ösztönző programmal segítik a növendékeket. Mikulás ünnepséggel egybekötött Bachtalo vásár keretében kapták meg a fiatalok az adományokat, amiért bachtalóval fizettek.

Bachtáló szó „szerencsés”, illetve „szerencse pénzt” is jelent. A tanodájában a fiatalok minden olyan megnyilvánulásukért, ami a javukat szolgálja bachtalót kapnak, amikor  valamit nem helyesen tesznek azért bachtalót vonnak le Tőlük.
Érdemes az alábbi filmeket megnézni, amiben bővebb információ van erről. Így egyben a gazdálkodást is gyakorolják, hiszen nem mindegy, hogy mire költik el a jól megérdemelt bachtalójukat.

Fontos kiemelnünk, hogy az Alapítvány missziója, és fő célja, hogy örömet okozzunk az adományra rászorulóknak. Ezt azonban kizárólag jó állapotban lévő, tiszta és használható adományokkal tudjuk megvalósítani. Sajnos az beérkező adományok zöme – és a jelen eset sem volt kivétel – olyan állapotban érkezik be hozzánk, mint az utcára kirakott hulladék (koszos, és szagos ruhák, egyéb hulladékok társaságában). Az Alapítvány nagyra értékeli az adományozási szándékot, mint gesztust, azonban ha arra gondolunk, hogy ezeket a cuccokat a frissen érkezett lelkes önkéntes munkatársak, órákig, sőt napokig válogatják, igen elszomorító helyzettel kell szembenézni a hatékonyság mérlegén.

A lelkes önkéntesek között a teherautónyi adomány átválogatásában közreműködtek: Kálló Ágnes, Kurucz Julianna, Laczka Ágnes és Bauer Andrea.

A teherautónyi cuccból, tiszta adományként nyolc zsák cipőt, húsz zsák ruhát és konyhai eszközöket könyveltünk, továbbá az ICO Zrt. jóvoltából érkeztek írószerek, a Best-Invest 2004 Kft.-től pedig öt számítógépet és öt monitort kaptunk.

Pakolást és szállítást Bauer László, Bauer Tibor, Hurbán Attila és  ifj. Tóth Kornél önkéntes munkatársaink végeztek. Az adományosztást Király István szervezte.

134 km távolságra van Kisvejke Budapesttől. A teherautóra történő felpakolás, szállítási idő és lepakolás nyolc munkaóra alatt történt úgy, hogy Jákovics Vilmos, kilenc kollegájával fogadott minket és segítettek a le- és kipakolásban. A tanodában közvetlenül kb. negyven gyermek jár, de annyi adományt vittünk, hogy jutott bőven a szomszédos falvakba is.

Csajági Ildikó tanácsadással, Kerekes Katalin és Tóth Kornél önkéntes munkatársaink a web oldalunkra való feltöltéssel segítette munkánkat!

Az adományok szállítását az Önök adományaiból és a Bauer-Teher jóvoltából tudtuk célba juttatni.

Kedves Önkéntes Munkatársaink!

Nagyon szép csapatmunka volt!!! Köszönjük szépen!!!

Nekünk is örömet okozott ez az összehangolt munka, nemcsak az adományozottaknak.

Reméljük a jövőben is számíthatunk Rátok és továbbra is együtt dolgozhatunk Veletek!

Tisztelettel és köszönettel:  Pálffy Gyula  Alapító

Balogh Bathó Ildikó  Kuratórium elnöke 

Az utolsó videó időtartama 47:23 perc. Az Angyalvár Alapítványról szóló rész, a videó 11. percétől látható.

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.