Teljes mentefleszerelésben, a Zamárdi Kalandparkban.

Motiválás és élménygyűjtés a Zamárdi Kalandparkban

2012. június 6-án Szalántai Általános Iskola növendékeiből vittünk diákokat és kísérő tanárokat a Kaland- Vár Kft. által működtetett Kalandparkba Zamárdiba. Az egész napos programon a diákok teljesen térítésmentesen vehettek részt a pedagógusokkal együtt.

A projekt első alkalommal 40 fő részvételével történt. A programmal elsősorban az volt célunk, hogy a mély szegénységben élő gyermekeket motiváljuk. Gyakorolják a célkitűzést, a célok elérését, úgy hogy közben hasznos szabadidős tevékenységet végeznek. Szabadban, mozgással járó tevékenység közben önismeretre is szert tettek, és gyakorolták a fegyelmet, bátorságot, hiszen olyan feladatokat kellet végezniük, ami ezzel járt. Élményeket gyűjtöttek, és olyan helyre jutottak el ezáltal, amit körülményeik nem tesznek lehetővé.

Iskola igazgató nagyon örült a kezdeményezésünknek, elmondása szerint ebben a térségben már a második generáció nő fel úgy, hogy nem látja a szüleit dolgozni menni. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a gyermekek és a pedagógusok részről is. Azok a gyermekek is fegyelmezetten viselkedtek, akikkel más helyzetben folyamatosan fegyelmezési problémák vannak. Ezt a programot jövőre is meg tudjuk tartani.

A projektben résztvettek

  • Kaland-Vár Kft. – Asztalos György tulajdonos 40 gyermeket és 4 pedagógust látott vendégül egésznapra, pizzával és üdítővel is kedveskedett vendégeinek.
  • Tom-Túra Diákszállás és Erdei Iskola Szolgáltató Kft. Ügyvezető: Baksai Tamás, www.tom-tura.hu, 20. 320.- Ft kedvezményt biztosított az alapítványnak a különjárat díjából .
  • Angyalvár Alapítvány biztosította a szervezést, programhoz szükséges szerződéseket, gyermekek kiválasztásának szempontjait, a projekt helyszínére utaztatását, valamint projekt helyszínéről kiindulási helyre való visszautaztatását.

További ráfordított költségek

A különjárat díja 95 250.- Ft volt

Képek a zamárdi kalandról

A program sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint az alábbi köszönőlevél

Kedves Segítőtársak!

Szeretném elmondani Nektek, hogy a munkátok ezúttal sem volt hiábavaló. Csak azt sajnálom, hogy nem lehettetek ott, és nem láthattátok a sok boldogan ragyogó gyermekarcot!

Már a felkészülés is izgalmas volt. A gyerekek komolyan vették a válogatási szempontokat, igyekeztek megfelelni nekik. Nagy örömmel fogadták az elnyert lehetőséget. Az informatika szakkörön rendszeresen tettek virtuális utazásokat, elemezgették az izgalmas attrakciókat.

Eljött a várva várt nap. Az indulás, a búcsúzkodás tele várakozással. Nem tudom, a fotó visszaadja-e a lelkiállapotukat? A pedagógusok számára is lehetőség nyílt, hogy tanítványainkat új oldalukról ismerhessék meg. A valóság ugyanis jóval izgalmasabbnak bizonyult az internetes leírásoknál. Kiderült, kik milyen módon győzik le a félelmüket, hogyan segítik egymást az akadályokon, bíztatják társaikat és nevetnek saját botladozásaikon.

A legszebb az a felszabadult öröm és boldogság volt, ami egy-egy hosszabb siklás után kiült az arcokra.

A finom ebéd megkoronázta ezt a csodálatos programot.

Hazafelé a buszon mindenki a saját kalandjait mesélgette és tervezte, hogy ide egyszer vissza kéne jönni…

Szívből köszönjük a munkátokat!

Szeretettel: Kovácsné Petrovics Edit
kísérőtanár

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.