pallfy_gyula-232_249

Megalakult az Angyalvár Alapítvány

Az Angyalvár Alapítvány olyan non-profit szervezet, amely önkéntes munkával, elkötelezetten kívánja segíteni első sorban a rászoruló családokat, másodsorban pedig prevenciós tevékenységet is szeretne végezni a fiatalok körében.

Pálffy Gyula üzletember, Alapító, kétszázezer Forintot adott az Alapítvány megalapítására és felkérte Bathó Ildikót az Alapítvány Kuratóriumának elnöki posztjára. 2001-ben már elkezdték az Alapítvány támogatói körének kialakítását, pénz és tárgyi adományok gyűjtését, adományok raktározásának megszervezését, ami szükséges volt az Alapítvány elindításához. Majd felkérték Ádám Barbarát az Alapítvány Kurátorának, így a Kuratórium is megalakul.

Kerekes Kata interjút készített Pálffy Gyulával az Angyalvár Alapítvány Alapítójával.

Kerekes Kata: – Mi indított el ezen az úton téged?

Pálffy Gyula: – Üzletemberként mindig is fontosnak tartottam, hogy  felelősséget vállaljunk olyan emberekért, akik szükséget szenvednek valamiben.

K.K.: – Mikor kezdted az adományozást?

P.Gy.: – Korábban is adományoztam már különböző helyekre, ahol  rászorulókat segítettek.

K.K.: – Mi történt?

P.Gy.: – Egyre gyakoribbá váltak az adományok kiosztásával kapcsolatos kellemetlen tapasztalataim. Ennek következtében bizalmam megrendült és környezetemben azt tapasztaltam, hogy ez nem csak velem fordult elő.

K.K.: – Mit csináltál?

P.Gy.: – Elkezdtem beszélgetni az emberekkel erről a témáról. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az emberekben meg van a jó szándék, segíteni akarás viszont a sok visszaélés nagyon megtépázta az emberek bizalmát. Azt is megtudtam, hogy szívesen segítenének, de munkájuk, magánéletük mellet nem jut mindig elegendő idő arra, hogy felkutassák azokat a lehetőségeket, ahol valójában el is jut az adomány azokhoz a rászorulókhoz, ahova szánják.

K.K.: – Hogy kezdted?

P.Gy.: – Eldöntöttem, hogy létrehozok egy alapítványt olyan munkatársakkal, akik minden beérkező forintot közpénzként kezelnek, felelősséggel bánnak vele.

K.K.: – Miért Bathó Ildikót kérted fel a kuratórium elnöki posztjára?

 

 

P.Gy.: – Ismertségünk korábbra datálódik. Tudomásom volt róla, hogy Ő is régóta folyamatosan végez karitatív tevékenységet. Sokszor tapasztalatot, információt cseréltünk, volt, hogy közösen vittünk adományt különböző helyekre. Mások is kikérték véleményét ez ügyben, tehát egyértelmű volt számomra, hogy a támogatói kör kialakításában is hatékonyan tud majd cselekedni. Úgy ismertem meg Ildikót, hogy ötletes, rugalmas a szervezésben, gyűjtésben. Számomra mégis az volt a döntő, hogy a pénzügyekben nem ismer “tréfát”. Felelősséggel és úgymond “befektetői” szemlélettel kezeli a pénzt. Mindig vannak ötletei arra vonatkozólag, hogy lehet a költségeket csökkenteni, hogy a befolyt adományokból a lehető legtöbb maradjon az adományozottaknak.

K.K.: – Hogyan indultatok el?

P.Gy.: Arra kértem Ildikót, hogy ugyanolyan szellemben vezesse a kuratóriumot és válassza meg a kollégákat, mint amit eddig képviselt a munkájában.

K.K.: – Mi történt az első kuratóriumi ülésen?

P.Gy. – Az első kuratóriumi ülésen az alábbiakról döntöttünk:

1.Megfogalmaztuk, hogy milyen szellemben dolgozunk:

1./a  Lehető legkevesebb költséggel, hogy minél többet megtudjunk takarítani céljaink megvalósításához.

1./b Az Alapítvány működése aktív Alapítói részvétellel történik.

1./c Pénzügyi döntések előtt mindig egyeztetünk az Alapítóval is.

1./c Adományozóinknak minden esetben köszönőlevelet küldünk.

2./a A raktározást egyenlőre a saját garázsunkban, tárolóinkban oldjuk meg, mivel elég magas összegű ajánlatokat kaptunk raktár bérleti díjra. A bérleti díj  felemésztené az összegyűjtött pénz adományokat.

2./b  Olyan adományozók felkutatása akik a raktározásban tudnak segíteni. Bérleti díjat fizetik illetve elengedik.

3./a  A 2001 óta tartó gyűjtés sikeres volt és az Alapítótól kapott kétszázezer forint is hozzá jött, aminek egy részét az alapítással járó költségekre fordítottuk. A megmaradt összegből és az összegyűjtött pénzadományokból tartalékot képeztünk céljaik megvalósítására.

4/ a Kárpátalján elsősorban a hegyekbe, s a kisebb falvakba viszünk adományokat, ahol a szórvány magyarság él, s ahova kevésbé jut támogatás.

4/b. Kitűzött dátum 2003. A szállítást az összegyűjtött pénzadományokból tudjuk fizetni.

5. Önkéntes munkatársak toborzása

K.K.: – Sok erőt és kitartást kívánok, hogy ebben a szellemben tudjátok tevékenységeteket végezni és minél több rászorulón segíteni.

P.Gy.: – Köszönjük!

 

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.