pixabay free 20151120_teamwork-649498_640

Gyermekek pénzügyi nevelése – Hiánypótló irodalom ajánlása

Ön mit tesz azért, hogy gyermekéből NE ADÓST neveljen? – FONTOS téma ezt sehol nem tanítják a gyermekeknek!

Nem lenne ennyi “áldozata” a mostani gazdasági válságnak sem, ha komolyabban vennénk elsősorban saját magunk – vagy önmagunk -, és ezzel együtt gyermekeink pénzügyi nevelését is. Pénzügyi intelligenciánk és tudatosságunk fejlesztése, megtérülő “befektetésnek” látszik különösen napjainkban. Ennek a témának az aktualitása különösen hangsúlyt kap most a mindennapjainkban. A gyermekek pénzügyi nevelését hol máshol is lehetne elkezdeni, mint a családban. És mivel a téma komoly befolyást gyakorol a gyermek jövőbeni sikerére, minden szülőnek szíves figyelmébe ajánljuk ezt a hiánypótló irodalmat, amely játékos, közösen végezhető feladatokkal egyaránt fejleszti mind a szülő, mind a gyermek önismeretét. Ez rendkívül fontos, hiszen először mindig a szülőnek kell megismernie és megértenie, hogy hogyan is vélekedik ő maga a “pénzről”.

„A példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít.” / Samuel Smiles /

„A pénznek mindig akkora a jelentősége, amekkorát tulajdonítunk neki. A pénz akkor válik központi kérdéssé, ha anyagi nehézségek vannak.”

Ne habozzon, szánjon rá időt és már ma kezdje el gyermeke pénzügyi nevelését! Tanítsa meg neki, hogyan veheti kezébe a sorsát!

„Mai világunkban sok gyerek már az előtt eladósodik, mielőtt egy fillért is keresett volna! Keresete még nincs, de havi rezsije már van, ami a mobiltelefon-számlájából, bankszámlájából, netán diák hiteléből stb. jön össze. Hát nem pont erről szól a mostani pénzügyi válság is? “

FONTOS! Ha szeretne még többet olvasni erről a témáról, akkor érdemes kipróbálni az Életrevaló Gyerek magazin 2 hónapos ingyen próbatagságát most!

—————————

Ajánlott irodalom: 

ÉLETREVALO MAGAZIN_Gyerekpenzugyek
http://eletrevalogyerek.hu/
http://www.libri.hu/konyv/robert_t_kiyosaki.gazdag-gyerek-okos-gyerek.html

További hasznos oldalak a gyerekneveléshez:

http://www.elevengyerekek.hu/gyerek-program/
http://www.varazsbetu.hu/  (diszlexia a fókuszban)

 “Nem prédikációkkal nevelünk. A szülőnek úgy kell viselkednie, ahogyan a gyerektől is elvárja, és ugyanolyan értékek szerint kell élnie, amilyen értékeket a gyerekének át szeretne adni. Ha nem így történik, akkor bármi, amit mond, csak felesleges szócséplés.”

Dr. Ranschburg Jenő

Cikket írta: Bathó Ildikó & Pálffy Gyula
Cimfotó: Pixabay, free for commercial use

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.