P1270124

Adományozás Siklósbodonyban

Jó tanuló diák és családja kapott bútort Siklósbodonyban

Ismét vittünk számítógépet, háztartási eszközöket, néhány bútort, íróasztalt, ágyneműket, szőnyegeket, iskola felszereléseket, játékokat, cipőket, ruhákat.

Alapítványunk adományba kapott bútorokat adományozott Siklósbodony rászoruló lakosainak. Sajnos a mai megemelkedett benzin árak és az alapítvány szerény költség vetése miatt jelenleg nem áll módunkban rendszeresen bútorokat szállítani. Most is csak annyit tudtuk elhozni, amit bravúros pakolással sikerült bepréselni a kis buszba. Roll Miklós polgármesterrel történt egyeztetés során megbeszéltük, hogy az alapítvány addig tudja tárolja még a raktáron levő többi bútort, amíg a polgármester úr megtalálja a megfelelő támogatást ahhoz, hogy a bútorokat célba tudjuk juttatni és örömöt szerezzünk vele.

Az osztáson a falu lakosai is aktívan kivették részüket a munkából. Az alapítvány önkéntes munkatársai voltak: Pári Kati, Szabó Bogi, Hatim Ákos, Pálffy Gyula (Alapító), Bathó Ildikó (Kuratórium elnöke)

Az Angyalvár Alapítvány fedezte a szállítás költségeit, a kis buszt Virág Mihály vállalkozó vezette.

Budapesten kora hajnalban a Best-Invest 2004 Kft-ből Szántó Kálmán sietett ismét (mint oly sokszor) segítségünkre a bútorok cipelésében és bepakolásában.

Kálmán, nagyon Köszönjük! :)

Siklósbodonyba érkezvén nagy meglepetés ért minket. Az a család, akinek a bútorokat szállítottuk finom étellel vendégelte meg a kis csapatunkat. Nagyon megérintett minket és meghatódtunk, hogy szerény jövedelmükből megvendégeljenek minket! Nagyon finom ízletes ebédben volt részünk! Kora hajnaltól késő estig talpon voltunk az aktív munkában, bútor szállításban így nagyon jólesett. Mindig emlékezetes marad számunkra a fantasztikus bableves és pogácsa. Köszönjük szépen! 

Ismét jó csapat munka volt és megint egy életre szóló emlékkel lettünk gazdagabbak!

A települést többnyire nagycsaládosok és nyugdíjasok lakják. 2010-ben is jóval az országos átlag alatt maradt a kis baranyai faluban élők egy főre jutó éves jövedelme. Munkalehetőség alig van a környéken, így lakosai mindennemű segítséget óriási örömmel fogadnak Roll Miklós polgármesterrel együtt, aki a rendszerváltás óta igyekszik jobbá tenni a falu életét. Pécstől 25 kilométerre, Siklóstól is több mint 20 kilométerre található. A megye vasútvonala nem érinti, autóbusz viszonylag gyakori járat sűrűséggel közlekedik a településen. 2008-as adatok alapján hazánk tíz legszegényebb települése között szerepelt a 150 lélekszámú kis baranyai falu.

 

Segítsd munkánkat. Oszd meg ismerőseiddel.